Facebookpagina Blue Beach

Blankenberge is klaar voor drukke week: "We zijn niet meer bezig met die rellen van vorige zomer"

De toeristische sector van Blankenberge en de andere badplaatsen is blij dat het eindelijk druk belooft te worden aan zee. "We verwachten een stormloop", zegt Erwin Renders van Blue Beach, de strandbar naast de pier van Blankenberge. "En we zijn tevreden dat de politie klaar staat om snel in te grijpen zodat er geen rellen meer zijn."

Na het minder goede weer in de eerste helft van juli kondigt er zich een betere week aan.  En uit ervaring weet Erwin Renders van Blue Beach Blankenberge dat het dan druk wordt. "Dat is al altijd zo geweest: na enkele weken slecht weer komt er sowieso een stormloop van toeristen, die willen genieten van de zon. En we zijn er klaar voor".

Vorig jaar nog waren in Blankenberge zware rellen met jongeren op het strand en de dijk. "Maar nee, we zijn daar niet meer mee bezig. Het is wel goed dat we meer politie op het strand zien."

Plaatsverbod

De politie van Blankenberge is nu ook beter gewapend om snel in te grijpen. Op die manier kunnen de agenten rellen zoals die van vorige zomer voorkomen. Burgemeester van Blankenberge Daphné Dumery (N-VA): "Ik heb onze politie de toelating gegeven om de identiteitskaart van iedereen te controleren. We hebben ook toegang gekregen tot de databank van amokmakers die al eerder in België een plaatsverbod hebben. Als onze agenten merken dat een gecontroleerde persoon iemand is die al elders een plaatsverbod heeft gekregen, dan weten ze dat ze te maken hebben met een mogelijke amokmaker. Dan zullen ze op de gepaste wijze ingrijpen."

Meest gelezen