Radio 2

Hoofdverzorger van het Belgisch wielrennersteam Chris De Vos over de voorbereidingen op de Spelen in Tokio

Chris De Vos uit Oostrozebeke is de hoofdverzorger van de wielrenners van het Belgisch olympische team. Hij treft alle voorbereidingen in Tokio, van het eten tot de massages. De Olympische Spelen starten over exact 1 week. Op de tweede dag, 24 juli, verdedigt Greg Van Avermaet zijn titel als olympische kampioen Wielrennen. Zondag 25 juli strijden de vrouwen voor de olympische medailles in de wegrace. 

Chris De Vos uit Oostrozebeke is de hoofdverzorger van het olympisch team wielrenners en moet in Tokio alle voorbereidingen voor de Belgische wielerploeg uitwerken. "Ik zorg ervoor dat de nodige materialen aanwezig zijn en dat de menu's van de renners stipt opgevolgd worden. Gelukkig past de kok van het hotel zich heel goed aan naar onze wensen. Maar ik masseer de renners ook en zorg voor hun kledij en de was. Door corona verloopt ook alles hier iets strenger. Als het team naar buiten wil om te gaan trainen of om materialen te gaan kopen, gebeurt dat altijd onder begeleiding", vertelt hoofdverzorger Chris aan Radio 2 West-Vlaanderen. 

Warmer klimaat in Tokio

Het verschil tussen de Olympische Spelen in 2012 in Londen en nu in Tokio is volgens Chris gigantisch. En dat ligt niet alleen aan de coronacrisis, maar ook aan het weer. "In Londen hadden we meer Belgisch weer, het soort klimaat dat we gewoon zijn. Maar in Tokio is het broeierig warm. We mogen van geluk spreken dat we hier binnen in het hotel airco hebben. Maar we kunnen die temperatuur ook niet te laag zetten anders zijn we niet meer aan de warmte gewend. Voor de renners is het natuurlijk heel belangrijk om veel te drinken, want bij die hogere temperaturen verliezen ze veel meer vocht. Op het vlak van voeding hebben we niet meer zoveel moeten aanpassen." 

Greg Van Avermaet en ik hebben een heel speciale emotionele band.
Chris De Vos

Speciale band met Greg Van Avermaet

Van alle wielrenners in het Belgisch olympisch team heeft hoofdverzorger Chris met Greg Van Avermaet de beste band. "Wij hebben vroeger nog samen gewerkt. Maar wij hebben ook een heel speciale en emotionele band met elkaar. In 2016 is mijn vrouw overleden door een hersentumor. Greg was toen de laatste persoon waarmee zij anders nog gesproken heeft. Hij heeft mij hard gesteund en daarom vertrouwen wij elkaar voor de volle 100%." 

Hoop op Olympische medailles

Iedereen duimt mee voor een Olympische medaille en ook Chris hoopt voor het beste. "Persoonlijk voel ik geen druk. Natuurlijk hopen wij ook op een medaille. We doen er vanuit het team dan ook alles aan om de renners zo goed mogelijk klaar te stomen. Maar uiteindelijk zullen de resultaten van de wegrace op 24 en 25 juli en het tijdrijden op 28 julie van hen afhangen. Het belangrijkste is dat we positief blijven", glundert Chris. 

Meest gelezen