Mathieu Eyckmans uit Brugge,  Europees kampioen ijs bereiden, met combinatie van Gorgonzola en vijgen

Mathieu Eyckmans uit Brugge wordt Europees kampioen ijsbereider met ijs van Gorgonzolakaas en vijgen: "Ik had me ingeschreven voor het Belgisch kampioenschap en werd daar eerste. Dus nu is het op naar het wereldkampioenschap!"

De beste ijsbereider van Europa, die kan je gewoon in Brugge vinden. Mathieu Eyckmans werd door een professionele jury met zijn bijzondere ijsjessmaak van Gorgonzola en vijgen verkozen tot de beste van Europa.  Ijs van schimmelkaas klinkt niet heel vertrouwd in de oren, maar is verrassend lekker. Hij kwam drie jaar geleden op het idee door een slaatje en de combinatie van het zoete met het zoute leek te goed te werken. 

Mathieu schreef zich met zijn speciale ijscombinatie in voor het Belgisch kampioenschap en mocht daar met de trofee gaan lopen. Door corona werd het Europees Kampioenschap verschillende keren uitgesteld, maar nu lukte het hem toch om de overwinning binnen te halen. Begin december mag Mathieu ons land vertegenwoordigen op het wereldkampioenschap. Hij strijdt dan tegen 35 andere gelatochefs op de Gelato Festival World Masters in Italië om de wereldtitel. 

Vanaf vandaag kan je het Gorgonzola met vijgen-ijs zelf gaan proeven in de binnenstad van Brugge.

Meest gelezen