Radio 2

Plofkraak bij bpost in Zandhoven: kantoor zwaar beschadigd

Rond 5 uur vanmorgen is er een plofkraak gebeurd op een kantoor van bpost in Zandhoven. Het kantoor raakte daarbij ernstig beschadigd. "Ik zag drie personen rondlopen met een aantal koffers", zegt een buurtbewoner die alles zag gebeuren. De politie heeft een ruime zone afgebakend om het onderzoek te kunnen voeren en de ontmijningsdienst van DOVO komt ter plaatse. 

Op een postkantoor van bpost, aan de Vierselbaan in Zandhoven, is vanmorgen een plofkraak gebeurd. Er is veel schade aan het kantoor en de brokstukken liggen op de straat. 

"Ik werd wakker door de ontploffing", reageert een buurtbewoner. "Ik ben door mijn raam gaan kijken en ik zag drie personen binnen- en buitengaan met een aantal koffers. Alles ging heel snel. Na ongeveer drie minuten zijn ze doorgereden." 

Ik werd wakker door de ontploffing en zag drie personen rondlopen met koffers

Een ooggetuige

Er is voorlopig nog geen verdere info over de daders en over wat ze precies hebben kunnen buitmaken. "Maar ze hebben zeker wat meegenomen, want ik zag dat ze een aantal dingen in de kofferbak van hun auto hebben gegooid", zegt de buurtbewoner. 

De politie heeft intussen een perimeter ingesteld voor het onderzoek. De ontmijningsdienst van DOVO komt ook ter plaatse. De Verselbaan is volledig afgesloten voor alle verkeer. In Essen, ook in de provincie Antwerpen, was er twee dagen geleden ook al een plofkraak, bij een bankkantoor van AXA.

Meest gelezen