Twintiger trekt regio rond met aanhangwagen, bootje en pompen: "Ik wil iets betekenen voor wie in nood verkeert"

In Beersel is de wijk achter het kasteeldomein Gravenhof zwaargetroffen door overstromingen. Straat, kelders en garages staan er onder water. Bewoners kregen hulp van vrienden en familie en van de 22-jarige Sam Thibaut uit Sint-Pieters-Leeuw die op zoek is naar ellende om bij te springen. 

Sam was emotioneel zo aangedaan door de oproep van de man in Pepinster dat hij iets wil betekenen voor de wie in nood verkeert. En daarom steekt hij de handen uit de mouwen in Beersel met pompen en zijn bootje: "Ik heb meteen alles laten vallen. Ik werk als zelfstandige in de bouw, maar toen ik vaststelde dat onze regio getroffen werd door de hevige regenbuien, ben ik meteen in actie geschoten. Ik plaatste een oproep op Facebook en kreeg al een honderdtal reacties", zegt hij aan Radio 2 Vlaams-Brabant. Dat bootje heeft hij uiteindelijk niet vaak nodig gehad, maar zijn aanhangwagen en pompen kon hij wel veel mensen helpen. Dat deed hij tot vannacht half vier.

Ik vind het jammer dat mensen dat niet allemaal gaan doen

Sam Thibaut

"De eerste plaats waar ik naartoe gegaan ben was een kelder van mensen die op vakantie waren. Gelukkig hadden de buren de sleutel van de woning om er de kat eten te geven", vertelt hij. "De meesten hadden zandzakjes nodig maar geraakten niet buiten. En dan  ben ik met mijn aanhangwagen zandzakjes gaan halen bij de gemeente." Sam vindt de handen uit de mouwen steken om te helpen wie in nood is, als iets normaals: "Ik vind het raar dat mensen dat zo speciaal vinden. Ik heb wel veel goede opmerkingen gekregen en ik apprecieer dat heel erg, maar ik vind het jammer dat mensen dat niet allemaal gaan doen."

Sam laat ook weten dat, als er nog mensen hulp nodig hebben, hij graag komt helpen. Je kan hem bereiken via zijn profiel op Facebook

Meest gelezen