Veerle Heeren keert terug als burgemeester: "Rustperiode heeft veel deugd gedaan"

Veerle Heeren (CD&V) is vanaf vandaag weer burgemeester van Sint-Truiden. In mei deed ze genoodzaakt een stap opzij, want toen bleek dat ze voorrang had gekregen bij haar vaccinatie en ook voor anderen voorrang had gevraagd. Het onderzoek naar die omstandigheden loopt wel nog. "De rustperiode die ik op doktersadvies heb genomen, heeft mij goed gedaan en gaf mij de mogelijkheid om alle vragen van Audit Vlaanderen te beantwoorden", klinkt het.

In mei raakte bekend dat Veerle Heeren zichzelf en dertien mensen uit haar omgeving vervroegd liet vaccineren. Na de opschudding die daarover ontstond, zette de burgemeester tijdelijk een stap opzij. "Voor alle duidelijkheid: ik heb een rustperiode ingelast op doktersadvies", verduidelijkt Heeren. "Die periode loopt nu ten einde, het heeft me goed gedaan en ik wil het ambt van burgemeester nu opnieuw opnemen ten dienste van de bevolking."

Audit Vlaanderen opende intussen een onderzoek. Tegen half augustus zou het resultaat van dat onderzoek bekend worden gemaakt. Pas daarna komt er een uitspraak van Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld). Veerle Heeren wil echter niet wachten op die uitspraak. "Mijn intenties zijn altijd heel positief geweest. Ik wil zoveel mogelijk mensen laten vaccineren. We zijn er voor de mensen en we zijn gekozen door het volk. In die zin wil ik er als burgemeester weer staan", besluit Heeren.

Meest gelezen