BEKIJK - Wakker worden tussen water en puin: watermassa omringt Roermond, in Duitse Stolberg ligt hoge afvalberg

Terwijl in ons land en Duitsland het wegtrekkende water een spoor van afval en vernieling achterlaat, wacht men in Nederland bang af op wat komen gaat. Inwoners van Roermond worden vanmorgen wakker met een blik op water, zo ver het zicht reiken kan.

In Duitsland heeft het noodweer bijzonder hard toegeslagen. In Stolberg staat het afval huizenhoog opeengestapeld, zoals u in onderstaande beelden kunt zien.

Videospeler inladen...

Die berg afval geeft al een idee met welke kracht het water is tekeergegaan. Dat ook volledige huizen kunnen meegesleurd worden, tonen deze beelden uit Kreuzberg aan. Een huis wordt meegesleurd door het water en ook bomen worden ontworteld.

Videospeler inladen...

Water en nog eens water. Deze ochtend staren de inwoners van Roermond naar een massa water. Het wordt de komende uren bang afwachten of de dijken in Nederland het zullen houden.

Videospeler inladen...

In eigen land kan vooral in de provincie Luik het grote opruimwerk beginnen: op de meeste plaatsen in Pepinster en Jemelle is het water weggetrokken. De grote ravage blijft achter. (Deze fotoreeks wordt doorheen de dag verder aangevuld.)

Videospeler inladen...

Onze reporter Tijs Neirynck is ter plekke in Pepinster. Bekijk hieronder hoe het puin geruimd wordt, nadat het water is weggestroomd:

Videospeler inladen...

Meest gelezen