foto: Google Maps

N80 tussen Hasselt en Sint-Truiden opnieuw open

De expressweg tussen Hasselt en Sint-Truiden is sinds deze middag opnieuw open. Alle omleidingsborden zijn intussen verwijderd. De weg werd donderdag afgesloten door de wateroverlast van de afgelopen week.

De weg is opnieuw berijdbaar, maar omdat de apparatuur van de verkeerslichten op het kruispunt met de Meerdegatstraat onder water heeft gestaan, werken daar de verkeerlichten daar nog niet. Daardoor is de middenberm afgesloten en kan je niet vanop de expressweg links afslaan naar de zijwegen om het industrieterrein op te rijden. Het Agentschap Wegen en Verkeer hoopt tegen dinsdag de verkeerlichten opnieuw aan de praat te krijgen.

Verkeersoverlast

Donderdag ontstonden door de hevige regenval problemen op de N80, waardoor de vierbaansweg onberijdbaar werd. De politie heeft de weg toen afgesloten in beide richtingen en het verkeer omgeleid via de Sint-Truidersteenweg tussen de Nachtegaalstraat in Sint-Truiden en Sint-Lambrechts-Herk. Dat heeft op bepaalde momenten voor zware verkeersoverlast gezorgd.

Meest gelezen