Sport Vlaanderen stelt 8 centra ter beschikking van jeugdbewegingen

Sport Vlaanderen biedt jeugdbewegingen die door het noodweer van de afgelopen dagen op zoek moeten naar een nieuwe kampplaats een uitweg. In acht centra verspreid over Vlaanderen kunnen de jeugdbewegingen gebruikmaken van de accommodatie. 

"Hopelijk kunnen we zo op korte termijn enkele jeugdverenigingen depanneren", zegt Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA).

Sommige jeugdbewegingen moesten door het noodweer hun kamp noodgedwongen opbreken, andere verenigingen zagen hun beoogde kampterrein overstromen. Daarom schiet Sport Vlaanderen de getroffen jeugdbewegingen nu te hulp.

Normaal gezien mogen de centra van Sport Vlaanderen enkel gebruikt worden door kampen die een minimaal sportprogramma aanbieden. Die verplichting valt wegens de bijzondere omstandigheden nu weg.

Concreet stelt Sport Vlaanderen haar centra in Blankenberge, Brugge, Gent, Oordegem, Hofstade, Herentals, Hasselt en Genk ter beschikking. Geïnteresseerde jeugdbewegingen kunnen contact opnemen met de betrokken centra.

Het aanbod geldt meteen tot het einde van de zomervakantie. "Tijdens de coronacrisis hebben kinderen en jongeren al heel veel moeten missen: we dragen graag ons steentje bij om ervoor te zorgen dat hun kamp wel kan doorgaan", besluit Weyts.

Meest gelezen