Facebook Pallekeshof

Aalst coördineert hulpacties om chaos te voorkomen: "Zoeken plaats om alle spullen te stockeren"

De stad Aalst gaat alle acties om spullen in te zamelen voor de slachtoffers van de watersnood bundelen en coördineren. Ze zoekt opslagplaatsen in de stad om alle materiaal te stockeren. "We bekijken hoe we alles kunnen stroomlijnen", zegt burgemeester Christophe D'Haese (N-VA)

Het Rode Kruis roept mensen op om niet nodeloos materiaal in te zamelen voor de slachtoffers van de watersnood. De stad Aalst neemt nu ook maatregelen om chaos mee te helpen voorkomen. De stad vindt het beter om alle spullen centraal te stockeren en eerst te luisteren naar de getroffen gebieden wat de grootste noden zijn. "We zijn uiteraard heel blij met alle initiatieven, maar we gaan nu kijken hoe we die kunnen stroomlijnen", zegt burgemeester Christoph D'Haese (N-VA).

We willen de hulpverlening zoveel mogelijk spreiden in de tijd

Burgemeester Christophe D'Haese (N-VA)

"Het leed zal waarschijnlijk nog even aanslepen", zegt de burgemeester. "Daarom is het belangrijk dat we de hulpverlening zoveel mogelijk kunnen spreiden in de tijd. Zo kunnen we ervoor zorgen dat we de juiste goederen op de juiste plaats krijgen."

Geschrokken

Twee weken geleden kwam Aalst zelf nog in het nieuws door overstromingen. "We weten wat het is, maar het is natuurlijk niet te vergelijken met wat er in Wallonië is gebeurd. We zijn heel erg geschrokken door die beelden, dus vonden we dat we iets moesten doen."

Gent en Sint-Niklaas, de andere centrumsteden in Oost-Vlaanderen, hebben nog geen plannen om spullen in te zamelen. Zij verwijzen door naar het Rode Kruis. Al doet Gent een crowfunding, en heeft de stad al bijna 80.000 euro ingezameld. De stad belooft daar zelf nog iets bij te doen. 

kasto80

Meest gelezen