Facebook Hulpactie Horeca Aalst

Aalsterse horeca zamelt spullen in voor slachtoffers van watersnood: "Via Rode Kruis naar getroffen gebieden sturen"

Verschillende horecazaken uit Aalst hebben een inzamelactie op poten gezet om de slachtoffers van de watersnood in Wallonië te steunen. Dat doen ze in samenwerking met het Rode Kruis.  "Vandaaruit wordt het dan naar een centraal punt gebracht waar vrijwilligers schitterend werk doen", zegt initiatiefnemer Guy van der Meersche van Café De Steeg.

In Aalst heeft de horeca samen een hulpactie opgestart om de slachtoffers van de overstromingen te helpen. "Na het bekijken van de verschrikkelijke beelden uit Wallonië kwam al snel de vraag wat wij kunnen doen. En zo kwam bij mij het idee op om de horeca te mobiliseren", klinkt het bij initiatiefnemer Guy van der Meersche van Café De Steeg.

Iedereen kan meedoen: van bakkerijen tot restaurants en frituren  

initiatiefnemer Guy van der Meersche van Café De Steeg

Al zeker 30 zaken werken samen om snel het nodige materiaal in te zamelen. "Dat gaat van bakkerijen tot cafés, restaurants en frituren", zegt Van der Meersche. "We zijn een verzamelpunt voor hulpgoederen die alle horeca in Aalst en de bijhorende deelgemeenten kunnen binnenbrengen."

Tijdelijke pauze

Van der Meersche coördineert de actie en hoopt nog meer spullen in te zamelen. "We brengen alles dan naar een centraal punt waar vrijwilligers schitterend werk aan het doen zijn. En dan proberen we dat via het Rode Kruis naar de getroffen gebieden te brengen."

Het initiatief is zo'n succes dat er nu zelfs even een pauze wordt ingelast, tot duidelijk is aan welk materiaal het meest nood is. Daarom overlegt de Aalsterse horeca nu met het Rode Kruis om ervoor te zorgen dat de hulpdiensten niet overspoeld worden met materiaal waar al voldoende van is.

kasto80

Meest gelezen