Foto: De Parcoursbouwer

Antwerpse organisatie schenkt opbrengst fietsroutes aan Rode Kruis: "Onlangs nog gaan fietsen in getroffen regio"

De Borgerhoutse onderneming De Parcoursbouwer organiseert een inzamelactie om de slachtoffers van de watersnood in Wallonië te helpen. Zaakvoerder Nick Schuermans zamelt niet rechtstreeks spullen of geld in, maar hij nodigt mensen wel uit om zijn fietsroutes te downloaden. Die kosten telkens 10 euro, een bedrag dat volledig naar het Rode Kruis gaat. "Ik ben de voorbije weken nog gaan fietsen in de getroffen gebieden. De beelden op televisie hebben me geraakt", legt Schuermans uit.

Op heel wat plekken worden inzamelacties op poten gezet voor de slachtoffers van de watersnood in Wallonië. Zo kan je nu ook geld inzamelen door te fietsen. Het gaat om een initiatief van De Parcoursbouwer uit Borgerhout. 

De Parcoursbouwer is een organisatie die fietsroutes uitstippelt en virtueel deelt, zodat je ze op je GPS kan downloaden. Om die routes up-to-date te houden, gaat zaakvoerder Nick Schuermans geregeld zelf fietsen. "Ik ben de afgelopen weken en maanden vaak gaan fietsen in de getroffen gebieden. Nu zie ik die plaatsen in een heel andere toestand op televisie. Dat heeft me geraakt en vandaar dit initiatief", legt Schuermans uit.

De plaatsen waar ik veel ging fietsen, zie ik nu in een heel andere toestand op televisie

Nick Schuermans

De routes kosten 10 euro en dat geld gaat integraal naar het Rode Kruis, dat geld inzamelt voor iedereen die schade heeft door de watersnood. "Hopelijk kan het helpen om de levens van de mensen die getroffen zijn toch wat sneller op orde te krijgen."

Beluister hier het volledige gesprek op Radio 2 Antwerpen en lees onder het fragment verder:

De Parcoursbouwer vraagt wel om voorlopig geen fietstochten te maken in de getroffen gebieden totdat de opruimingswerken gedaan zijn. "Veel van de routes die ik had gemaakt kunnen op dit moment uiteraard niet nagefietst worden. Op de website hebben we een lijst van routes gemaakt die wel berijdbaar zijn op dit moment", verduidelijkt Schuermans.

Meest gelezen