Vorig weekend reed een tachtiger er nog met zijn auto in het kanaal.
radio 2

Betonblokken langs kanaal in Geel moeten nieuwe ongevallen voorkomen: "Dit kon niet op zich laten wachten"

De stad Geel heeft betonblokken gezet aan het kanaal in Geel-Ten Aard. Die beslissing heeft het stadsbestuur genomen nadat er vorig weekend een tachtiger met zijn auto in het kanaal reed. Op die plek, aan De Bloemfabriek, was nog geen afrastering voorzien. "Het ongeval heeft ervoor gezorgd dat we een onmiddellijke, tijdelijke oplossing wilden voorzien. Dat kon niet langer op zich laten wachten", zegt burgemeester Vera Celis (N-VA). 

Vorig weekend nog belandde een bejaarde man met zijn auto in het kanaal, aan de Kanaaldijk in Geel-Ten Aard. Het slachtoffer werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Over de toestand van de man is intussen niet meer bekend. Het ongeval was wel een aanleiding voor het stadsbestuur om zo snel mogelijk een oplossing te voorzien, zodat er geen nieuwe ongevallen meer gebeuren aan het kanaal. 

Vorige week donderdag plaatste de gemeente daarom betonblokken. "Als moeder en als grootmoeder was ik bijzonder bezorgd voor mensen die daar passeren, zeker ook kinderen. Met het college hebben we beslist om een onmiddellijke oplossing te voorzien", legt burgemeester Vera Celis (N-VA) uit. 

Ik was bijzonder bezorgd voor mensen die er passeren, vooral ook kinderen

Burgemeester Vera Celis (N-VA)

De betonblokken zijn op ruime afstand van de kanaalrand geplaatst en dat heeft een specifieke reden. "We zien dat mensen er gaan zitten om iets te eten of te drinken. Daarom is het veiliger dat er tussen de blokken en het kanaal nog een strook is, waardoor je niet vlakbij het kanaal terechtkomt als je achterover leunt", zegt Celis. 

De betonblokken zijn een tijdelijke oplossing. Het stadsbestuur van Geel bekijkt nu of er binnenkort een definitief hek geplaatst kan worden. Dat wordt afgetoetst met de Vlaamse Waterweg.  

Meest gelezen