Een van de camionetten is klaar om te vertrekken vol materiaal.
Facebook Pallekeshof

Café Pallekeshof in Leefdaal kan stroom aan hulpgoederen niet bijhouden: “We hebben er een stop op gezet”

Café Pallekeshof in Leefdaal, een van de vele inzamelpunten voor de slachtoffers van wateroverlast, kan de grote hoeveelheid aan hulpgoederen niet langer aan. “We hebben er een stop op moeten zetten”, vertelt Ilse van café Pallekeshof. 

“Er kwam ontzettend veel materiaal binnen. Het staat hier vol bedden, matrassen, kledij, nieuw kookmateriaal… Er zijn zelfs mensen naar de winkel gereden om eten te kopen.”

Feestzaal als opslagplaats

“Er waren heel veel mensen in de buurt die iets wilden doen, maar het kwam niet echt van de grond. We hebben een feestzaal van 150 personen die we voorlopig toch niet kunnen gebruiken om grote feesten te geven. Die zit nu propvol materiaal. Het is echt niet normaal."

Hulp onderweg

“Er kwamen camionetten en mensen met aanhangwagens om ons te helpen. Gisteren zijn er al twee camionetten naar Rochefort vertrokken. Daar zijn ze een noodopvang aan het oprichten voor een 80-tal kinderen.”

“We hebben mensen gecontacteerd die ons willen helpen met het transport. Heel veel mensen vragen hoe ze ons kunnen helpen. Vooral poetsmateriaal en helpende handen zijn daar nodig. Maar ook voedsel en drank is nodig. Sommige plekken zijn op dit moment nog steeds niet bereikbaar. Toen ik de beelden op tv zag, dacht ik: dit is erg. Maar pas ter plekke besef je hoe erg het is. Er zijn voetbalvelden waarvan je niet zou denken dat het ooit een voetbalveld was. Er stonden allemaal auto’s op.”

Meest gelezen