Radio 2

Kortrijks kapsazon geeft klanten het heerlijke 'terrasgevoel' bij de kapper

Vandaag is het weer perfect voor een kapbeurt in openlucht en dat maakt Charlotte en Delphine Van De Meulebrouke van kapsalon 'Lucky Looks' in Kortrijk zeer gelukkig. Twee jaar geleden lanceerden de zussen  hun "kapsazon" (samentrekking tussen kapsalon en gazon) Sunny Looks op het terras van het kapsalon van hun vader. "Maar sinds het begin van de zomervakantie en na de lockdown begint het pas echt te lopen", zegt Delphine. 

De klanten zijn helemaal weg van het kapsazon concept Lucky Looks van Piet Van de Meulebrouke aan de Oudenaardsesteenweg in Kortrijk. Gezellig buiten, onder het zonnetje met een kopje koffie aan een tafeltje terwijl één van de kapsters je haar onder handen neemt. "Ik vind het fantastisch, je combineert op deze manier het zomers gevoel van een "terrasje doen" met een brushing of broodnodige knipbeurt", zegt één van de klanten terwijl ze van haar koffietje nipt. "Mooier kan het niet, of misschien toch. Een glaasje cava zou het plaatje helemaal compleet maken!"

Handen te kort

Het personeel van kapsazon draait de laatste weken op volle toeren. "Iedereen wil nog snel een afspraak maken voor ze de vakantie induiken. Nu zijn we blij dat we twee jaar geleden met het kapsazon zijn begonnen want tijdens de coronacrisis waren bezoekjes aan de kapper niet zo evident", weet Delphine. "Vandaag is het eigenlijk hét perfecte weer: weinig wind en geen neerslag, het haar droogt gewoon naturel. En onder de zomerzon is er nog een voordeel: niet alleen het haar krijgt er een kleurtje bij." 

Binnen of buiten

Klanten kunnen bij Lucky Looks kiezen tussen een kapperstafeltje binnen of op het terras. "De tafeltjes buiten zijn bijna altijd bezet, ook al is het kapsazon nog niet helemaal ingericht want er zouden misschien nog wat spiegels kunnen geplaatst worden. Maar daar wordt voor gezorgd. Net zoals het glaasje cava voor de klanten, dat lijkt me eigenlijk geen slecht idee", besluit Delphine. 

Meest gelezen