Meer dan 500 flessen lachgas in beslag genomen

In Sint-Pieters-Leeuw heeft de politie meer dan 500 flessen lachgas in beslag genomen. Ze werden gevonden in een bedrijf dat bakkerijspullen verkoopt. Er werden ook ballonnen gevonden, en daarom gaat de politie ervan uit dat de flessen met lachgas verkocht werden als roesmiddel. 

Bij een politieactie op het grondgebied van de politiezone Zennevallei werden in totaal 18 kleine en middelgrote bedrijven gecontroleerd. Eén zaak in Sint-Pieters-Leeuw sprong wel heel opvallend in het oog. Daar werden meer dan 500 flessen lachgas in de opslagplaats ontdekt. Al snel was duidelijk dat deze niet verhandeld werden in het kader van de handel in bakkerij-aangelegenheden en toebehoren. Het ging in totaal om 368 volle flessen en 160 lege flessen. Ook dozen met ballonnen werden aangetroffen, wat ook sterk doet vermoeden dat de flessen eerder kaderen in de private sfeer. De zaak wordt nu verder onderzocht.  

Lachgas is een kleur- en geurloos gas dat de laatste jaren meer en meer opduikt in het uitgangsmilieu omwille van de bijwerkingen, namelijk een euforische roes. Normaal wordt lachgas in de medische sector gebruikt, maar ook jongeren ontdekten dit gas. Sinds 5 maart 2021 is de verkoop van lachgaspatronen aan minderjarigen verboden. 

Meest gelezen