Facebook Gent Jazz

Organisator Gent Jazz tevreden over corona-editie: "Blij dat we iets ambitieus konden organiseren"

De corona-editie van Gent Jazz is voorbij. Het muziekfestival lokte in totaal zo'n 20.000 mensen gespreid over 10 dagen. Organisator Bertrand Flamand is tevreden over de opkomst: "Het heeft deugd gedaan, ook voor de muzikanten."

Na 10 dagen zit de corona-editie van Gent Jazz er definitief op. Het festival moest rekening houden met strenge coronaregels en kon dus maar een beperkt aantal muziekliefhebbers tegelijk ontvangen. Volgens organisator Bertrand Flamand verliep de naleving van de strenge coronaregels probleemloos: "Het heeft iedereen deugd gedaan dat het festival kon doorgaan, ook de muzikanten. Dat voel je aan alles"

Belgische line-up

In totaal kwamen er ongeveer 20.000 mensen naar het muziekfestival, oftewel zo'n 85 procent van alle beschikbare kaartjes. Er was een programma met onder meer Wim Mertens, Jef Neve en Lady Linn veel Belgischer getint dan normaal. Dat het iets minder internationaal was dan vroeger vindt Flamand niet erg. "We zijn al heel blij dat we iets ambitieus hebben mogen en kunnen doen", zegt hij daarover.

Het festival kreeg steun van Vlaanderen om uit de kosten te raken. "Alleen al voor de drankjes en het eten hadden we 70 mensen meer nodig dan als je 3 keer zoveel mensen ontvangt op een normale editie. Zonder die steun hadden we dit dus nooit kunnen organiseren", klinkt het nog. 

kasto80

Meest gelezen