HANS PUT

Beringse Hatice en Sukran steken slachtoffers overstromingen hart onder de riem met inzamelingsactie

Door de overstromingen in ons land hebben heel wat vrijwilligers inzamelingsacties op poten gezet. Zo ook Sukran en Hatice uit Beringen, ze zamelen spullen in zoals kledij, voedsel en babyspullen.  "We konden het niet laten, we moesten iets doen", zegt Hatice. "Het is onze plicht om die mensen te helpen".

De overstromingen in ons land raakte heel wat mensen. Vrijwilligers slaan dan ook de handen in elkaar om de getroffenen uit de nood te helpen. Sukran en Hatice uit Beringen begonnen een inzamelingsactie: "Van voedsel en water tot babyvoeding, want elk beetje helpt", zegt Hatice. "Hoe klein de bijdrage ook mag zijn, we wilden iets betekenen."

Nood aan drinkwater

De actie loopt al goed, want mensen komen bij Hatice en Sukran langs om spullen te doneren. Zo ook Kristel en Peggy. "Verschrikkelijk wat die mensen meemaken. Ik kan me voorstellen dat die mensen zelfs geen voeding op dit moment hebben. Stel je maar even voor dat je van de ene dag op de andere plots alles kwijt bent, dat is hartverscheurend", zegt Kirstel. Dat beaamt ook Peggy. "Die beelden waren verschrikkelijk, en dat gebeurt dan zo dichtbij. Wij hebben het zo goed, we konden niet anders dan helpen. Ik zag het bericht van Hatice en vond het makkelijk om dan een bijdrage te leveren", klinkt het.

De actie van Sukran en Hatice loopt nog tot eind deze week. Waar de dames op dit moment het meest nood aan hebben, zijn schoonmaakproducten, babyspullen en vooral water. "Er is een groot tekort aan drinkwater, dus dat mogen mensen zeker nog binnenbrengen", zegt Hatice.

Wie wil helpen, kan zijn of haar spullen brengen naar Beverlo Dorp 7, 3581 Beverlo.

Meest gelezen