Play4

Televisieserie "De Redders" legt lat hoog: "We willen het echte werk van een strandredder tonen"

"De Redders", de serie van Play4 over strandredders aan de Belgische kust, wil over meer dan alleen maar het liefdesleven van de personages gaan. "We volgden een pittige reddersopleiding want we willen zo dicht mogelijk bij het echte werk van een redder blijven", zeggen acteurs Julie Vermeire en Laurins Dursin.

Binnenkort kan je op Play4 kijken naar "De Redders". Dat is een nieuwe televisieserie over strandredders aan onze kust. De opnames zijn al een tijdje bezig in Mariakerke bij Oostende. Op een persconferentie daar werd de eerste aflevering vertoond. Daarin is te zien dat de acteurs tijdens reddingsacties als professionele redders te werk gaan. Julie Vermeire: "We hebben een reddersopleiding gekregen. Eerst in een zwembad en daarna in zee. Het was vooral in zee spannend want dat is toch echt helemaal anders dan in het zwembad."

(lees verder onder de foto)

Radio 2

De kustreddingsdienst IKWV weigerde mee te werken aan "De Redders". Ze vond dat de aanpak van de serie de ernst van het beroep van strandredder in het gedrang kan brengen. Oostende ging tenslotte wel in zee met de programmamakers. Laurins Dursin: "Alle reddingsacties die in de serie te zien zijn, verlopen volgens het boekje. We werken samen met de hoofdredder van Oostende. Want we willen zo dicht mogelijk bij het echte werk van een redder komen."

Laurins Dursin is afkomstig uit Zwevegem. En hij is dan ook blij dat hij in de serie voor het West-Vlaams accent mag zorgen. Laurins vertolkt de rol van postoverste van de strandredders. Hij moet dus ook de baas spelen over redder Julie Vermeire, met wie hij in het echte leven een koppel vormt. Maar die rol neemt hij niet mee naar huis. "Thuis zijn we allebei baas", lachen Laurins en Julie. 

Beluister hier het gesprek met Julie Vermeire en Laurins Dursin:

Meest gelezen