BEKIJK - “Ze beseffen niet dat ons huis niet meer bestaat”: inwoners Trooz getuigen na overstroming in hun gemeente

De overstromingen van 14 en 15 juli hebben enorme wateroverlast en schade veroorzaakt. Nu het water overal wegtrekt, wordt de schade pas helemaal duidelijk. Veel huizen liepen onder water en andere huizen werden zelfs volledig meegesleurd door de kolkende stroom. "Terzake" ging de schade opmeten in Trooz.

Door de zware regenval in ons land werden de provincies Luik, Luxemburg en Limburg zwaar getroffen door wateroverlast. Straten stonden volledig blank en huizen liepen onder water. Niet alleen de materiële schade is enorm, ook mentaal weegt de ramp zwaar op de bewoners van de ondergelopen dorpen. Terzake ging langs in Trooz, een dorpje in de buurt van Chaudfontaine in de provincie Luik. "Ze vragen naar ons verzekeringsnummer, maar ze beseffen niet dat ons huis niet meer bestaat", zegt Hilaire Munsala, een van de getroffen bewoners.

"Terzake" trok naar Trooz en sprak met verschillende getroffen bewoners. Bekijk hier de reportage:

Videospeler inladen...

Meest gelezen