Verdachten moord op Nederlandse misdaadjournalist Peter R. de Vries blijven in de cel

In Nederland blijven de twee mannen die worden verdacht van de moord op misdaadverslaggever Peter R. de Vries voorlopig in de cel zitten. De hechtenis van beide mannen werd met negentig dagen verlengd. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank in Amsterdam beslist. De rechter vond de verdenking tegen de twee zwaar genoeg om beide verdachten langer vast te houden. 

Misdaadverslaggever Peter De Vries werd op 6 juli in het centrum van Amsterdam neergeschoten, na zijn optreden in het programma RTL-Boulevard. Hij was op weg naar de parkeergarage om zijn auto te halen.

De verdachten, een 35-jarige Pool uit Maurik (Gelderland) en een 21-jarige man uit Rotterdam, moesten vandaag voor de rechter verschijnen. De Rotterdammer is de vermoedelijke schutter. De Pool zou de vluchtauto hebben bestuurd. Het tweetal kon vrij snel na de aanslag op de A4, ter hoogte van de afrit Leidschendam, worden klemgereden en aangehouden. Nu De Vries overleden is, worden ze beschuldigd van moord. Daarnaast worden ze verdacht van het bezit van vuurwapens.

Het was geen openbare zitting. Na de negentig dagen voorarrest, volgt een eerste pro-formazitting, ook hier wordt de voortduring van het voorarrest  bekeken. Deze zitting is wel openbaar. Het openbaar ministerie geeft op zo'n zitting meestal toelichting over de vorderingen in het strafrechtelijk onderzoek. 

Meest gelezen