Radio 2

Tweede ongeval met ziekenwagen in korte tijd voor Brandweer Westhoek

Er is opnieuw een ongeval gebeurd met een ziekenwagen van Brandweer Westhoek en een auto. De ziekenwagen was op weg na een oproep maar plots stopte een voertuig dat wou inslaan. De klap was behoorlijk zwaar maar volgens de politie Westkust vielen er geen gewonden. Het ongeval zorgde ook voor behoorlijk wat verkeershinder.

In Koksijde is dinsdagmiddag een ongeval gebeurd tussen een personenwagen en een ziekenwagen. Het is het tweede ongeval met een ziekenwagen van Brandweer Westhoek in korte tijd. De ambulance was onderweg van De Panne naar Sint-Idesbald na een oproep. Onderweg werd de ambulance plots geconfronteerd met een voertuig dat stopte. De auto wou inslaan op de parking van de Hypermarkt Carrefour in de Robert Vandammestraat. 

De ambulancier probeerden nog uit te wijken maar de botsing kon niet vermeden worden. Beide voertuigen zijn zwaar beschadigd geraakt. 

Tweede ongeval in korte tijd

Het is het tweede ongeval in korte tijd voor Brandweer Westhoek. In Hooglede raakte op 4 juli nog een ziekenwagen betrokken in een botsing. De ziekenwagen wou tijdens een interventie de andere wagen inhalen. Er vielen toen vijf gewonden.

Op zoek naar een reserveziekenwagen

Het is nog onduidelijk hoe erg de ambulance van de brandweerpost De Panne er aan toe is, zegt Luc Brouckxou, postoverste van de brandweer De Panne. "Volgens de info van de ambulanciers ter plaatse is de schade groot. Wellicht zal de ziekenwagen niet meer rijden. Het is erg jammer dat dit in het drukke zomerseizoen moet gebeuren. Wellicht zullen we een beroep moeten doen op een reserveziekenwagen van de zone en anders zullen we moeten aankloppen bij andere brandweerzones."

Meest gelezen