Radio 2

Auto rijdt fietsers aan in Lembeke, man van 78 overlijdt ter plaatse

In Lembeke, bij Kaprijke, is een 78-jarige man om het leven gekomen nadat een auto hem en enkele andere fietsers had aangereden.  Eén vrouw raakte zwaargewond, de andere fietsers en de chauffeur van de auto verkeren in shock. 

In Lembeke is deze namiddag een zwaar verkeersongeval gebeurd. Een 22-jarige vrouw reed met haar wagen in op een groepje fietsers. Een 78-jarige man overleed ter plaatse, een vrouwelijke fietser raakte zwaargewond.  

Het ongeval gebeurde rond 16.30 uur op de Gentweg in Lembeke. Een groepje van vier fietsers uit Kaprijke, die dagelijks met hun fiets eropuit trekken, fietste op het fietspad in de richting van Sleidinge. Om een nog onduidelijke reden week een 22-jarige vrouw, die in de omgekeerde richting reed, van haar rijvak af. Ze reed zo vol in op de fietsers.

Bekijk hieronder de beelden ter plekke uit "Het journaal":

Videospeler inladen...

Omstandigheden onderzocht

De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse, maar voor een 78-jarige man kwam alle hulp te laat. Een vrouw liep zware verwondingen op, de twee andere fietsers waren na de aanrijding net zoals de bestuurster van de wagen in shock. 

De vrouwelijke chauffeur was niet onder invloed van alcohol. De precieze omstandigheden van het ongeval zijn echter nog niet duidelijk. Daarom is een verkeersdeskundige van het parket aangesteld. De politie heeft in tussentijd de rijbaan volledig afgesloten voor het verkeer.

kasto80

Meest gelezen