Bejaarde man die door scouts gered werd uit kanaal van Lanaken overleden in ziekenhuis

De bejaarde man die gisteren in het kanaal van Lanaken terecht is gekomen, is overleden. Jongeren van een scoutsgroep die toevallig passeerde, sprongen meteen in het kanaal om de man boven water te houden tot de hulpdiensten ter plekke waren. Zijn toestand was niet levensbedreigend, maar in het ziekenhuis ging zijn medische situatie dan toch achteruit.

De bejaarde man die gisteren in Limburg in het kanaal belandde na een rolstoelfietsongeval, is in het ziekenhuis bezweken. Het ging om een bewoner van rusthuis Ludinaca (wzc Sint-Anna), die met zijn dochter, een andere bewoner en begeleiders van het rusthuis een tochtje maakte aan het water.

Scoutsleden van Egenhoven bij Heverlee (Leuven) die toevallig passeerden, sprongen de man te hulp tot de hulpdiensten ter plaatse waren. De man en een tweede bejaarde persoon werden met lichte onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis overgebracht. 

De toestand van de rusthuisbewoner was zorgwekkend, maar niet levensbedreigend. In het ziekenhuis is de medische situatie van de man toch achteruitgegaan. 

De begeleiders op de rolstoelfietsen waren onder de indruk, maar kwamen er met de schrik vanaf. Ze werden naar het rusthuis teruggebracht.

Meest gelezen