Foto: Radio 2

Gezin uit Hoboken helpt familie in Angleur: "De mensen overleven hier op maaltijden van vrijwilligers"

Cathy Van Sweevelt uit Hoboken is met haar gezin gaan helpen in de Luikse gemeente Angleur. Het huis van haar tante stond meer dan een meter onder water en dat heeft voor heel wat schade gezorgd. "Het zijn hier echt oorlogstaferelen", vertelt Cathy aan Radio 2 Antwerpen. 

Door het noodweer van afgelopen week zijn er heel wat huizen zwaar beschadigd. Ook het huis van de tante van Cathy is er erg aan toe. "We zijn pas sinds zaterdag in het huis gaan kijken, want daarvoor stond er nog water. Maar het is echt verschrikkelijk", zegt Cathy. 

"Alles hangt er vol modder. En het is geen gewone modder, want tijdens de ramp is er ook benzine en diesel uit de auto's gelekt", gaat ze verder. "We zijn nu met het grote kuiswerk bezig, maar er is echt nog heel veel werk."

Luister hier naar de getuigenis van Cathy:
(Lees verder onder het fragment)

Foto: Radio 2

Volgens Cathy heeft het weinig zin om spullen te brengen. "We hebben hier vooral helpende handen nodig. De mensen hier kunnen bijvoorbeeld zelfs geen eten maken. Ze hebben echt overleefd op de maaltijden die vrijwilligers gebracht hebben."

We hebben hier vooral helpende handen nodig

Cathy Van Sweevelt

Vandaag neemt het Hobokense gezin even pauze, maar morgen gaan ze weer door. "Er is nog veel werk aan de winkel", vertelt ze. Wie mee wil helpen, kan zich als vrijwilliger opgeven op de website van het Rode Kruis.

Meest gelezen