Grote opruimactie aan de Maas op 31 juli en 1 augustus: "Nu is het nog te gevaarlijk"

Omdat het nu nog te gevaarlijk is om de oevers van de Maas schoon te maken, komt er eind deze maand een schoonmaakweekend voor vrijwilligers. Vandaag zal in Lanaken een aannemer wel al het grof vuil verwijderen. 

"Op bepaalde plaatsen lijkt het nu een groot stort", zegt burgemeester Marino Keulen (Open VLD) van Lanaken. "Daarom hebben we een aannemer aangesteld, die zal vandaag al het grof vuil langs de Maas opruimen. Al het andere afval willen we opruimen in het weekend van 31 juli en 1 augustus. Wie wil meehelpen, moet zich op voorhand aanmelden bij de gemeente."  Samen met Limburgs Landschap en Mooimakers, wordt stukje na stukje van de oever opgeruimd. Wie meehelpt, krijgt ook  alle materiaal om dat veilig te kunnen doen. 

Er zijn boomstammen, frigo's en zelfs caravans aangespoeld

Marino Keulen, burgemeester Lanaken

"Het wegtrekkend water is ook onvoorspelbaar en er kunnen nog dode dieren liggen", zegt Katrien Schaerlaekens van Rivierpark Maasvallei. 

"De oevers zijn glibberig en mensen zouden kunnen uitschuiven en in het water terechtkomen", vult burgemeester Keulen aan. "We moeten zeker zijn dat de vrijwilligers geen risico's lopen." 

Meest gelezen