Copyright Maskot

Telecomprovider Orange verhuist gsm-mast van Keerbergen naar rampgebied in Wallonië

Telecombedrijf Orange heeft een mobiele zendmast in Keerbergen weggehaald om die te installeren in de streek van Spa en Pepinster, in de provincie Luik. De regio werd daar afgelopen week zwaar getroffen door overstromingen, waardoor de telefonie daar al dagenlang grote problemen ondervindt.

"Door de wateroverlast zijn er in die regio een 60-tal gsm-stations onbruikbaar geworden", weet de Keerbergse schepen Jens Eggers (Open VLD). "Orange liet ons weten dat ze de mast zouden verhuizen om te proberen de communicatielijnen in het rampgebied te herstellen." Dat is afgelopen zondag ook gebeurd. De mast in kwestie stond een tijdlang op het terrein van restaurant The Lake en daarvoor naast de school aan de overkant, nadat het contract voor een permanente plek in Keerbergen was afgelopen.

Geen gsm-ontvangst

Klanten van Orange die in Keerbergen wonen, zitten door de verhuis van de mast nu zonder gsm-signaal. "Het is lastig voor sommige inwoners, maar de communicatielijnen in het rampgebied zijn nu even prioritair. Dus we zijn graag solidair", vindt Eggers. "De dekking van Orange was sowieso al niet erg goed op die plek, waardoor veel mensen al waren veranderd van provider."

Hoelang Keerbergen een blinde vlek zal blijven op het Orange-netwerk is nog niet duidelijk. "Daarover hebben we geen gegevens gekregen. Er staat daar vlakbij ook een mast van Proximus, en Orange is in gesprek met hen om eventueel hun antennes daarbij aan te hangen", aldus de schepen.

Meest gelezen