Radio 2

Schoonmaken van graven in Beringen-Mijn brengt mensen samen in aanloop naar het offerfeest

In Beringen-Mijn kwam een groepje vrijwilligers gisteren samen aan de begraafplaats om graven schoon te maken in aanloop naar het offerfeest dat vandaag gevierd wordt. Een tiental moslims probeerde op die manier anderen te helpen. "We moeten er een gewoonte van maken om voor elkaar te zorgen", klinkt het. 

Op de begraafplaats in Beringen-Mijn kwamen vrijwilligers gisteren samen om graven schoon te maken, niet alleen graven van familie maar ook andere graven. "De dood maakt geen onderscheid", zegt Selahattin Koçak, wiens zoontje ook op de begraafplaats ligt. "Er liggen  hier katholieken, moslims, mensen die gecremeerd zijn, mensen die begraven zijn... De dood discrimineert niet en wij willen dat ook niet doen."

Beluister hier het gesprek met de vrijwilligers in Beringen-Mijn. Het artikel gaat daaronder verder.

Selahattin Koçak beseft dat een proper graf rust kan geven. "Een graf is een plaats waar je rust vindt", zegt hij. "Door even bij een graf te zitten of een babbeltje te doen, vind je echt troost. Het doet plezier dat we mensen die rust kunnen geven."

De vrijwilligers hopen dat het initiatief een start is van een grotere samenwerking waarbij iedereen zorgt voor elkaar. "Door wat hier vandaag gebeurd is,  ga ik met een tevreden gevoel het offerfeest tegemoet", besluit Koçak.  

Meest gelezen