Belga
James Arthur Photography

Jongerenbende zorgt voor overlast in Sint-Gillis-Waas, politie houdt extra toezicht

In De Klinge, bij Sint-Gillis-Waas, gaat de politie extra toezicht houden voor een jongerenbende die overlast veroorzaakt in de buurt. Buurtbewoners hopen dat het probleem snel aangepakt wordt. Volgens de burgemeester zijn de daders bekend, maar konden ze nog niet op heterdaad betrapt worden en werden ze dus ook niet opgepakt. 

In Sint-Gillis-Waas wordt gezocht naar een oplossing voor de jongerenbende die het grensdorp De Klinge al weken teistert. Ze zorgen voor overlast, richten vernielingen aan en zouden vaak betrokken zijn bij vechtpartijen. "De bende probeerde de poort van ons huis uit de grond te rukken. Dat is ze niet gelukt, maar dan geraakten ze toch binnen via een andere poort en hielden ze ons allemaal in een wurggreep", getuigt een buurtbewoner.

Extra toezicht

De politie laat weten dat ze extra toezicht houdt in de buurt. Zo is er ook versterking van de federale politie te paard, maar de jongeren zijn tot nu toe niet gevat. "Sommigen verplaatsen zich per fiets of per step om te kijken waar de politie op dat moment niet is", zegt een andere buurtbewoner. "En dan komen ze op dat punt samen. Meestal zijn ze actief tussen 11 en 1 uur."

Bij de politie is er een vermoeden wie de daders zijn, maar ze wisten hen nog niet op heterdaad te betrappen. "Er zijn zelfs al huisbezoeken gebeurd", zegt burgemeester Maaike De Rudder (CD&V). "Al moeten we hen natuurlijk ook kunnen betrappen wanneer ze feiten plegen. Zolang er geen bewijzen zijn, is het moeilijk om iets te doen."

kasto80

Meest gelezen