Foto ter illustratie
KLJ

Kamp KLJ Zoersel vroegtijdig afgebroken: "Bijna de helft van de deelnemers testte positief op corona"

In Zoersel heeft de KLJ zijn kamp vijf dagen sneller moeten afbreken dan voorzien door coronabesmettingen. Bijna de helft van de 90 leden en monitoren bleken besmet. "Het virus heeft zich ongelooflijk snel verspreid, hoewel alles volgens de regels verliep en de leiding goed gehandeld heeft", zegt woordvoerder Jonas Smeulders van KLJ. 

De 90 KLJ-leden en monitoren van 11 jaar en ouder waren op 11 juli vertrokken op kamp in Lint. Hun terugkeer was gepland op 21 juli, maar jammer genoeg zijn ze sinds vrijdag weer thuis door een uitbraak van het COVID-19-virus. Uiteindelijk testten 42 personen van de 90 positief. 

De besmette kampleden zullen nu minstens tien dagen in isolatie blijven in hun woonst en worden aan het einde van deze periode opnieuw getest. Dan zal blijken of ze uit isolatie mogen. De kampleden die negatief testten, moeten zeven dagen in quarantaine verblijven door hun hoogrisicocontact.

Alles verliep volgens de regels, maar toch is bijna de helft van de leden besmet

Ondanks het hoge aantal besmettingen, verliep alles volgens de regels. "Er bleek één iemand besmet te zijn, dat heeft de leiding onmiddellijk gemeld. De nauwe contacten van die persoon werden meteen getest. Toen bleek dat er ook in andere leeftijdsgroepen besmettingen waren, hebben we het kamp stilgelegd. We verwijten de leiding niets, zij hebben de situatie goed opgevolgd", vertelt Smeulders. 

Impact coronacijfers Zoersel

Ondertussen heeft de contactopsporing zijn werk gedaan en zijn alle voorzorgsmaatregelen genomen om verdere besmettingen tegen te gaan. Uiteraard heeft deze uitbraak een grote impact op de coronacijfers in Zoersel. Die waren al geruime tijd zeer goed, maar stijgen nu tijdelijk. 

Meest gelezen