Natourcriterium van start met een minuut stilte in Roeselare

Het enige natourcriterium van dit jaar vindt plaats in Roeselare. Slechts een maand op voorhand kregen ze groen licht. Aan de start staan onder meer Tim Merlier en Mark Cavendish. Naar aanleiding van de dag van nationale rouw houden ze één minuut stilte ter nagedachtenis van de slachtoffers van het noodweer.

In Roeselare gaat om 16 uur het Natourcriterium van start in Roeselare. Slechts een maand geleden kreeg de organisatie groen licht en konden ze definitief aan de voorbereidingen beginnen. Ondanks dat er al veel wielrenners in Tokio zitten voor de Olympische Spelen konden ze toch enkele grote namen strikken: onder andere Mark Cavendish, Tim Merlier en Dylan Teuns.

Minuut stilte

Naar aanleiding van de dag van nationale rouw wordt er een minuut stilte gehouden. "Zowel vóór de nieuwelingenkoers als vóór de profkoers zullen wij een minuut stilte houden met de renners", vertelt organisator Thomas Verhaeghe. "De burgemeester van Roeselare Kris Declercq (CD&V) zal de aanwezigen op voorhand ook toespreken over de gebeurtenissen van afgelopen week."

Nieuw parcours

Om de coronamaatregelen beter te kunnen naleven is het parcours dit jaar aangepast, zegt Verhaeghe. "We hebben nu alle grote markten van Roeselare opgenomen in het parcours. Zo hebben we een grotere evenementsite en spreken we de horeca meer aan. Op die manier hopen we de mensen op een natuurlijke wijze te spreiden."

Mondmasker dragen, afstand houden, voldoende ontsmetten... we kennen de regels ondertussen en ook in Roeselare nemen ze hun voorzorgsmaatregelen. "Stewards zorgen ervoor dat bepaalde plaatsen niet overbevolkt zullen raken en de regels komen op grote schermen. We werken met bubbels van 2.500 langs het parcours. Ook in de start- en aankomstzone mogen er maximaal 2.500 mensen staan.

Beluister hier het gesprek met Thomas Verhaeghe op Radio 2 West-Vlaanderen:

Meest gelezen