Afghanistan
Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved.

Raketaanval in buurt van presidentieel paleis in Afghanistan tijdens Offerfeest

In de Afghaanse hoofdstad Kaboel is een raketaanval uitgevoerd in de buurt van het presidentiële paleis. Daar woonde de president net het gebed bij voor het Offerfeest, de belangrijkste islamitische hoogdag. Er zouden geen slachtoffers zijn gevallen. De aanslag is nog niet opgeëist. 

Tijdens het gebed voor het Offerfeest is de Afghaanse hoofdstad Kaboel opgeschrikt door een raketaanval. Die gebeurde net toen de president een gebed bijwoonde voor het jaarlijkse Offerfeest. President Ashraf Ghani en zijn medewerkers moesten gaan schuilen. 

Bekijk hieronder het moment dat de raket insloeg en lees voort onder de video:

Videospeler inladen...

Bij de aanval zouden er geen slachtoffers zijn gevallen. Er is alleen een auto vernield in de buurt van het paleis. Dat ligt in de streng bewaakte Groene Zone, waar ook veel ambassades liggen. 

De aanval is nog niet opgeëist. Maar de spanning is verhoogd nu de buitenlandse NAVO-troepen sinds vorige maand aan het vertrekken zijn. De fundamentalistische taliban nemen sindsdien steeds meer grondgebied in. Gisteren had de plaatselijke VN-missie nog aangedrongen om voor het Offerfeest een staakt-het-vuren in acht te nemen.  

Meest gelezen