Brandweer Brussel

Twee Brusselse ambulanciers gewond na aanrijding op kruispunt

Bij een verkeersongeval in de Brusselse gemeente Schaarbeek zijn gisteren twee ambulanciers van de brandweerzone Brussel gewond geraakt.

"Onze ambulance was op weg naar een dringende interventie in Evere", vertelt woordvoerder Walter Derieuw. "Het zwaailicht en de sirene stonden aan en het voertuig reed voorzichtig het rode licht op een kruispunt voorbij. Op dat moment werd de wagen in de linkerkant geraakt door een bestelwagen." De twee inzittende brandweermensen raakten daarbij gewond en werden voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. 's Avonds mochten ze het ziekenhuis alweer verlaten, maar de twee hulpverleners zijn enkele dagen werkonbekwaam. De bestuurder van de bestelwagen raakte lichtgewond.

Prioritaire voertuigen

Derieuw benadrukt dat een ambulance wel degelijk het recht heeft om het rode verkeerslicht te negeren. "Een prioritair voertuig - dat wil zeggen met de sirene en het zwaailicht aan - hoeft sinds oktober 2020 niet meer te stoppen bij een rood verkeerslicht."

Artikel 37.4 van de wegcode vermeldt dat dat inderdaad is toegestaan "met een gematigde snelheid en op voorwaarde dat zulks geen gevaar voor de andere weggebruikers oplevert."

Brandweer Brussel

Meest gelezen