Belga

Roeselare weigert komst van fastfoodketen McDonald's vlak bij waardevol natuurgebied

Er komt geen vestiging van McDonald’s in Rumbeke. Dat heeft het schepencollege van Roeselare beslist. Het wil geen fastfoodrestaurant vlak bij 2 belangrijke groene plekken in de stad: het Sterrebos en het Bergmolenbos. Met zo'n restaurant zou het te druk worden bij die bossen en zou er ook afval kunnen rondslingeren. 

De vestiging van McDonald's was gepland op de hoek van de Moorseelsesteenweg met de Oude Zilverbergstraat in Rumbeke. Het schepencollege van Roeselare vindt de omgeving daar niet voor gepast. Het fastfoodrestaurant zou te dicht liggen bij het Sterrebos en het Bergmolenbos. Het stadsbestuur wil die bossen proper en net houden, een vestiging van McDonald's zou dat tegenwerken. De impact van zo'n restaurant valt niet te rijmen met het groen en de natuur, klinkt het.

Er is al jaren een vestiging van McDonald's in de Brugsesteenweg in Roeselare. Of de keten nu nog naar een andere plek voor een 2e vestiging op zoek gaat, is niet bekend.

Meest gelezen