Rouwmoment provincie Antwerpen: "Naast hulpverleners zijn wij ook ouders, zonen of dochters, het raakt ons tot in onze ziel"

Vanmiddag om 12 uur klonken er overal sirenes gevolgd door een minuut stilte naar aanleiding van de dag van nationale rouw. Ook in onze provincie zijn er enkele herdenkingen gehouden. In onder andere de steden Antwerpen en Mechelen vonden er plechtigheden plaats.  

Vandaag werd er ter ere van de slachtoffers van de watersnood van vorige week een minuut stilte gehouden. Bij de ramp kwamen zeker 31 mensen om. Van 70 anderen is nog geen nieuws. De materiële schade is enorm. 

In de stad Antwerpen hebben het voltallige schepencollege, samen met de politie en brandweer een eerbetoon gehouden op de grote markt. Na de sirenes was er een absolute stilte, gevolgd door een applaus van mensen die op de terrassen zaten op de Grote Markt, mensen gingen ook rechtop staan. Er waren geen speeches maar het schepencollege had 1 boodschap, iedereen moet geholpen worden.

Mechelen

Ook in Mechelen was er een groot herdenkingsmoment. Ja het was ook daar indrukwekkend met sirenes, stilte en applaus. Er waren zo'n honderd hulpverleners, zo'n tiental combi's en brandweerauto's. Zij hebben meegeholpen in Wallonië. "Naast hulpverleners zijn wij ook papa's, zonen en dochters. Dat raakt ons tot in onze ziel", zegt majoor François Van Den Eynde van de brandweer. 

Kalmthout

Ook in Kalmthout stonden mensten stil bij de dag vna nationale rouw.  "Het is heel erg voor die mensen. Zij hebben hun leven daar opgebouwd en zijn nu alles kwijt. Het is belangrijk om erbij stil te staan, maar we mogen ook achteraf niet vergeten wat er gebeurd is", vertelt een van de aanwezigen. 

Meest gelezen