Foto: De Maas in Luik die enkele dagen geleden buiten zijn oevers trad.

Stad Lier schenkt 1 euro per inwoner aan slachtoffers overstromingen: "In de toekomst willen we ook op andere manieren helpen"

De stad Lier gaat 1 euro per inwoner storten aan het Rode Kruis, ten voordele van de slachtoffers van de overstromingen. In totaal gaat het om een bedrag van 37.223 euro. "Het heeft weinig zin om op dit moment allerlei privé-initiatieven te ondernemen, daarom geven we financiële steun", zegt burgemeester Frank Bogaerts (N-VA). 

Verschillende steden en gemeenten storten geld voor de slachtoffers van de overstromingen in ons land. Lier gaat 1 euro per inwoner storten aan het Rode Kruis. In totaal gaat het om een bedrag van 37.223 euro. Op die manier wil de stad ook namens alle Lierenaars steun bieden. 

Het is nog niet duidelijk wat er precies nodig is, daarom geven we alvast financiële steun

Burgemeester Frank Bogaerts (N-VA)

"Het heeft weinig zin om op dit moment allerlei privé-initiatieven te ondernemen, om bijvoorbeeld met eigen wagens naar de getroffen steden en gemeenten te rijden. Het is nog niet duidelijk welke steden en gemeenten wat precies nodig hebben, dat is ook gebleken uit het overleg met de gouverneur. Wij hebben daarom beslist om alvast op een gecoördineerde manier financiele steun te geven", legt burgemeester Frank Bogaerts (N-VA) uit. 

De stad zegt dat ze ook nog andere hulp wil bieden als daar om gevraagd wordt. "Als er in de nabije toekomst nog andere noden naar boven komen en als we op andere manier kunnen helpen, dan zullen we dat zeker en vast verder overwegen", besluit Bogaerts. 

Meest gelezen