Foto: Radio 2

Vaccinatiecentrum Noorderkempen start "last minute call"-lijst : "Qvax-reservelijst werkt niet altijd goed "

In het vaccinatiecentrum Noorderkempen wordt er nu gewerkt met een "last minute call"-lijst. Dat is een daglijst die elke ochtend om 8 uur wordt opengesteld. Als er die dag vaccins over zijn, kan je opgebeld worden en word je binnen de 40 minuten verwacht op het vaccinatiecentrum. "Het gaat gemiddeld om 6 tot 10 vaccins per dag", vertelt verantwoordelijke Cindy De Roeve.

Vanaf vandaag kunnen inwoners van Kapellen, Brasschaat, Kalmthout, Essen en Wuustwezel zich inschrijven op de "last minute call"-lijst. Dat doen ze omdat de Qvax-lijst niet altijd even goed werkt. "Sommige mensen reageerden niet op de oproep of konden zich uiteindelijk toch niet vrijmaken. Zo gaan er toch geen spuitjes verloren", zegt De Roeve.

De mensen zijn heel gemotiveerd om hun vaccin te krijgen

Cindy De Roeve, verantwoordelijke vaccinatiecentrum Noorderkempen

De eerste minuten waren er al veel wat inschrijvingen. "Mensen zijn heel gemotiveerd om hun vaccin te kunnen krijgen. De mensen die nog geen eerste prik hebben gehad komen eerst aan de beurt. Daarna volgen de mensen die voor een tweede prik langskomen. Ook wie een herkansing wil, is welkom", zegt De Roeve nog.

Er zal ook telkens bekend gemaakt worden welk vaccin ze die dag op overschot hebben. "Als iemand voor een tweede prik komt, is het natuurlijk belangrijk dat ze hetzelfde vaccin krijgen", klinkt het. Inschrijven kan via de website van het vaccinatiecentrum Noorderkempen

Meest gelezen