Radio 2

Verdachte van gewelddadige home-invasion opgepakt

Er is een verdachte opgepakt van de gewelddadige home-invasion van vorige maand in Grimbergen. Een 90-jarige vrouw werd thuis in elkaar geslagen, vastgebonden en zou ook aangerand zijn. De verdachte is een man van 34 jaar uit Brussel. 

Op 22 juni 2021 werd een 90-jarige vrouw omstreeks 16.30 uur het slachtoffer van een gewelddadige home-invasion in haar woning aan de Romeinsesteenweg in Grimbergen. Volgens het slachtoffer werd ze door een onbekende persoon gevolgd toen ze van de winkel kwam. Eénmaal thuis werd ze overmeesterd, in elkaar geslagen en vastgebonden. De dader zou het slachtoffer hierop hebben gewurgd tot ze het bewustzijn verloor. Er zouden eveneens aanwijzingen zijn van seksueel misbruik. 

Daarna ging de dader ervandoor met de GSM, de portefeuille en de sleutels van het slachtoffer. De vrouw kon zich bevrijden en om hulp roepen. Ze werd voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis maar was niet in levensgevaar.

Verdachte

De Federale gerechtelijke politie Halle-Vilvoorde voerde een doorgedreven onderzoek. Er werden camerabeelden bekeken en een opsporingsbericht verspreid van de mogelijke dader. Afgelopen vrijdag werd een verdachte door een patrouille van de lokale politiezone herkend aan het Noordstation in Brussel. Het gaat om een 34-jarige man uit Brussel.

Hij had de sleutels van het slachtoffer op zak toen hij werd opgepakt en hij bekent ook de bankkaart van het slachtoffer te hebben gebruikt. Hij beweert dat hij die gevonden heeft en ontkent ook de gewelddadige feiten te hebben gepleegd. De verdachte werd dit weekend voorgeleid bij de onderzoeksrechter die hem onder aanhoudingsmandaat heeft geplaatst. Hij verschijnt op donderdag 22 juli voor de raadkamer in Brussel.

Meest gelezen