Viviane Peetroons

Zussen uit Halle vullen vrachtwagen met hulpgoederen voor Chaudfontaine: "Mensen hebben soms al dagen niets gegeten"

Viviane en Francine Peetroons uit Lembeek bij Halle zijn vanmorgen naar Chaudfontaine in de provincie Luik vertrokken met een vrachtwagen vol hulpgoederen. Meer dan honderd mensen zamelden samen kledij, voeding en huishoudspullen in.

"Ons hart brak toen we de beelden van de zware overstromingen op televisie zagen", vertelt Viviane. "We kwamen meteen op het idee om een inzameling te organiseren, maar we hadden niet verwacht dat het zo'n groot succes zou worden." De vrachtwagen met kledij, voeding en huishoudspullen vertrok vanmorgen richting Embourg, een kleine deelgemeente van Chaudfontaine, in de provincie Luik. "Iedereen heeft het altijd over Pepinster of Verviers, maar we mogen ook de omliggende dorpjes niet vergeten. We spraken gisteren nog met mensen uit Gooik die ook naar daar zijn gereden. De mensen hadden daar al twee dagen niet meer gegeten." (lees verder onder de foto)

Viviane Peetroons

Tegen advies Rode Kruis in

Intussen vraagt het Rode Kruis om voorlopig geen spullen meer in te zamelen en ook niet op eigen intiatief naar het rampgebied te rijden om chaos ter plaatse te voorkomen. "Mensen zamelen veel spullen in waarvan we nog niet eens weten of we ze wel gaan nodig hebben", klinkt het. Maar daar trekken de twee zussen zich niets van aan. "Ik heb net nog met de verantwoordelijke van het plaatselijke OCMW gebeld en die mensen gaan ons met open armen ontvangen", aldus een strijdvaardige Viviane.

Onder andere via het platform Aide Hulp 14-7 kan je gericht laten weten welke spullen je graag wil schenken of welke spullen je zelf kan gebruiken na de waterellende. Financiële giften zijn welkom op het rekeningnummer BE70 0000 0000 2525 van het Rode Kruis.

Meest gelezen