250 liter soep voor slachtoffers van wateroverlast

Enkele vrijwilligers uit Leuven hebben 250 liter soep gemaakt. Die gaan ze vandaag uitdelen aan slachtoffers van de watersnood. Ze nemen ook emmers en laarzen mee om te helpen opruimen. 

Een tiental vrijwilligers uit Leuven trekt vandaag naar het Waalse dorpje Mercy om er te gaan helpen. “Enkele mensen zagen de beelden op televisie van de watersnood. Ze waren totaal verbijsterd door wat er was gebeurd. Zo is het idee gekomen om iets uit solidariteit te doen. We moeten niet wachten op de overheid, we zijn ervan overtuigd dat wij burgers het zelf kunnen”, vertelt Saskia, één van de vrijwilligers. Er werd dan beslist om soep te maken: “Soep is iets dat iedereen lust, het is warm en hartelijk.” 

Ze hebben niets meer, en we vinden dat iedereen recht heeft op een warme maaltijd
Vrijwilliger Saskia

“Bij Poverello, een organisatie die kansarmen helpt, kregen we wat voedseloverschotten. Colruyt gaf ons 250 liter water, wat enorm veel is. We hebben soep gemaakt en we gaan naar het dorpje Mercy in de Ourthevallei. Dat is nog maar sinds gisteren leeggepompt. De nood is er erg groot, ze hebben daar helemaal niets, geen elektriciteit, geen water. We gaan soep uitdelen omdat we vinden dat iedereen recht heeft op een warme maaltijd.”

De vrijwilligers nemen naast soep ook hun ook laarzen, bezems en emmers mee. “We gaan mee puin ruimen, alles wat weg moet en weg kan, gaat weg. We gaan mensen helpen. En als er nog soep over is, gaan we naar het volgende dorp”, aldus Saskia.

Meest gelezen