Brandweer bevrijdt man uit keldergat

De Brusselse brandweer is vanochtend moeten uitrukken naar Koekelberg om daar een man te bevrijden die klem zat in een keldergat. Hoe de man in het keldergat verzeild geraakt is, is nog onduidelijk.

"Vanochtend, rond 03.20 uur werd aan de noodcentrale gemeld dat een persoon gekneld zat in de riolen in Koekelberg, op de Jetselaan", zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. "Enkel zijn hoofd en één arm waren zichtbaar. We hebben onmiddellijk de nodige hulpdiensten uitgestuurd en ter plaatse bleek dat de persoon gekneld zat in een keldergat, en niet in de riolen."

De brandweer verwijderde daarop de straattegels rond het keldergat en trok het metalen frame over het hoofd van de man. Vervolgens werden het beton en de bakstenen verwijderd en werd de persoon volledig bevrijd. De man werd overgebracht naar het ziekenhuis voor verder onderzoek.

"De omstandigheden van het incident worden onderzocht door de politie van de zone Brussel West", gaat de woordvoerder verder. "Omdat het om een persoon zonder vaste verblijfplaats gaat, zou het kunnen dat hij op zoek was naar een slaapplaats of deze net verliet."

Meest gelezen