Fiets van politieman op de koer van het commissariaat gestolen: "Dit getuigt van heel veel lef"

Op het politiecommissariaat van Diksmuide is dinsdagnamiddag een dure elektrische fiets van een politieman gestolen. Die stond geparkeerd in de fietsenstalling op de koer van het commissariaat. Het gaat om een elektrische fiets van een politieman, niet om een fiets van de politie zelf. Wellicht gaat het om een persoonlijke afrekening. De verdachte is intussen opgepakt.

In Diksmuide werd een dure elektrische fiets van een politieman gestolen vanop de koer van het commissariaat. De fiets was niet op slot in de veronderstelling dat niemand zomaar de fietsenstalling van het commissariaat zou binnendringen. "Dit getuigt van bijzonder veel lef", zegt commissaris Geert Provoost. "Op de camerabeelden is te zien hoe iemand de fietsenstalling rond 16u10 binnengaat en met de fiets aan de haal gaat."

Er zijn al op meerdere locaties huiszoekingen gehouden, voorlopig zonder resultaat. De verdachte, die de politie kon herkennen op de camerabeelden, blijkt geen onbekende voor politie en parket. Vermoedelijk gaat het om een persoonlijke afrekening. Hij zou recent met twee kompanen zijn opgepakt naar aanleiding van enkele diefstallen, maar werd ondertussen weer vrijgelaten. "Allicht werd de fiets gebruikt om zich snel te verplaatsen en mogelijk is die ergens achtergelaten of gedumpt, hopelijk niet in een rivier of waterloop", aldus Provoost.

Verdachte opgepakt

Woensdagnamiddag werd een verdachte opgepakt. Agenten zagen de verdachte met die gestolen fiets rondrijden. De persoon, die geen onbekende is voor de politie, werd opgepakt en de fiets werd teruggegeven aan de eigenaar.

Meest gelezen