Ex-militair en ex-leraar van koning Filip krijgt op nationale feestdag hulp van militairen om waterschade op te ruimen

Voor militairen is 21 juli normaal ook een feestdag maar in Halen zijn vandaag nog tientallen militairen aan de slag om de bevolking te helpen bij het opruimen. Ook de 86-jarige Guy Eembeeck, zelf ex-militair, kon vandaag op hulp rekenen. Eembeeck gaf ooit nog les aan koning Filip maar heeft nu de handen vol met de waterschade aan zijn huis. 

"Het water stond zeker 35 cm hoog", vertelt Guy Eembeeck. "Er is veel schade. Ik zag net vanuit het raam boven dat mensen hier in Halen van alles naar buiten hebben gedragen. Maar ik mocht van mijn vrouw  niet beneden blijven. Want het valt mij moeilijk dat zoveel spullen moeten weggegooid worden. Mijn vrouw heeft dat geregeld."

"Ik zou de militairen, mijn ex-collega's, willen helpen maar ik heb de handen vol met de schade aan mijn eigen huis

ex-militair Guy Eembeeck

"Het is al de derde keer dat ik dit meemaak", zegt Eembeeck. "Maar het is de eerste keer dat militairen komen helpen. Dat vind ik wel fijn, om ex-collega's hier te treffen, al zijn de omstandigheden niet aangenaam."

Ik was instructeur bij de luchtmacht en gaf nog les aan koning Filip, daar ben ik trots op

Guy Eembeeck

"Ik was graag bij het leger", gaat Eembeeck verder. "Ik heb nog les gegeven aan vader De Croo en aan de koning maar ook aan tientallen anderen.  Ik hoop dat er niet te veel schade is aan mijn aandenkens aan die tijd. Ik heb niet durven kijken. Mijn vrouw heeft opgeruimd. Ik zou niets weggedaan hebben, beschadigd of niet", lacht Eembeeck.

Meest gelezen