Radio 2

Gentse verzekeringsmakelaar blijft ook op feestdag aan het werk om slachtoffers natuurramp te helpen

Oost-Vlaamse verzekeringsmakelaars zijn ook vandaag aan het werk om de schade van het noodweer te verwerken. Ze hebben cliënten die een tweede verblijf hebben in Vlaams-Brabant of de Ardennen en getroffen zijn door de natuurramp. De telefoon staat, ook op een feestdag, niet stil. 

Voor het Gents verzekeringskantoor Sadi-Claeys-Assurdel zijn het al drukke dagen geweest. Vorige week donderdagmorgen kreeg de makelaar al een eerste vraag van een klant. Ondertussen is de makelaar al ter plekke geweest om de mensen te troosten en zo vlug mogelijk te zorgen dat er een duidelijk overzicht is van de schade. 

Beluister het interview hier of lees eronder verder: 

Schade vlug inventariseren

Het Gents verzekeringskantoor heeft een tiental klanten die getroffen zijn door de wateroverlast. "De eerste klant hing donderdagmorgen al aan de lijn en sindsdien is het niet gestopt", zegt makelaar Lauriane Claeys. "Ook op de feestdag blijf ik stand-by, want klanten moeten geholpen worden en hebben nood aan bijstand. In de eerste plaats helpen we door hen te leggen wat ze met hun inboedel moeten doen en hoe hun verzekering er precies uit ziet. "

Klanten hadden nood aan troost, we hebben ook veel geluisterd

verzekeringsmakelaar Lauriane Claeys

" Bij een van de klanten ben ik al ter plaatse gegaan", zegt Lauriane Claeys. " Het was vreselijk, de bewoners waren hopeloos en hulpeloos. Je moet dan vooral luisteren en troosten. Ik had taart mee om toch een beetje voor afleiding te zorgen. Daarna worden de stappen besproken met de klanten. We zorgen vooral dat er zo vlug mogelijk een expert de schade kan komen opmeten. "

"Echte inwoners zijn veel slechter af"

"Onze klanten beseffen dat het om hun tweede verblijf gaat en dat de mensen die hetzelfde meemaken aan hun eerste en enige thuis er erger aan toe zijn. Niemand klaagt, maar iedereen wil natuurlijk geholpen worden.  Twee klanten hebben wel hun hoofdverblijf in de Ardennen en voor hen is het dringend om nog sneller werk te maken van de afhandeling van de papieren." 

Ik heb contact gehad met mijn Waalse collega's, zij zitten met de handen in het haar

verzekeringsmakelaar Lauriane Claeys

De Gentse makelaar heeft ook al contact gehad met haar Waalse collega's.  "Zij hadden niet alleen heel veel werk, ze zaten ook een tijd zonder elektriciteit en konden dus niets online regelen en opvolgen. Ook de vele papieren dossiers waren kletsnat en soms ook onbruikbaar. "

Meest gelezen