Radio 2

KSA Mortsel op kamp op de campingweide van Festival Dranouter

KSA Mortsel is op kamp op de campingweide van Festival Dranouter. Door de ongeziene wateroverlast van vorige week zagen veel jeugdverenigingen hun zomerkamp letterlijk in het water vallen. KSA Mortsel ging normaalgezien naar Rochefort, maar daar zijn geen jeugdkampen meer mogelijk tot en met 31 augustus. Via via kwamen ze bij Festival Dranouter terecht.

Festival Dranouter stelt hun camping open voor KSA Mortsel. Door de watersnood van vorige week moesten veel jeugdbewegingen op zoek naar een andere locatie, zo ook de KSA van Mortsel. Via via kwamen ze terecht bij Festival Dranouter, die de weide van de Stille Camping Zone in de Dranouterstraat ter beschikking stelt.

"Normaalgezien gingen we met de KSA van 20 juli tot en met 29 juli naar Rochefort", zegt hoofdleidster Lotte Torney. "Toen we vorige week donderdag de berichten van de hevige regen in de Ardennen hoorden, gingen we zelf voorzichtig al op zoek naar een back-up, voor het geval dat… Vrijdag stond op de website van Rochefort te lezen dat jeugdkampen verboden waren tot en met 31 augustus. Dan was het definitief dat ons zomerkamp niet zou kunnen doorgaan in de Ardennen. Een collega van mijn papa is al jarenlang vrijwilliger bij Festival Dranouter, zo ging de bal aan het rollen."

Fashion week in Dranouter

"Onze KSA kon het niet beter treffen dan de campingweide van Dranouter", zegt hoofdleidster Lotte. "We beschikken hier in Dranouter over een ruim, afgelegen terrein waar we helemaal ons ding kunnen doen. Het kampthema is 'diva', met glitters, grote zonnebrillen, muziek… We zijn zogezegd op 'glamping' tijdens een 'fashion week'. De campingweide van Festival Dranouter past dus goed in dat thema. We zijn er helemaal klaar voor!"

Dranouter Zomersessies XL

Momenteel is de organisatie in volle voorbereiding voor de coronaproof versie van Festival Dranouter van 5 tot en met 8 augustus. Om de Dranouter Zomersessies XL veilig en coronaproof te organiseren, biedt de organisatie dit jaar geen camping aan.

Hoofdleidster Lotte Torney
Radio 2

Meest gelezen