Radio 2

Mooie weer lokt heel wat mensen naar Oost-Vlaamse zwemplekken: "Er is een gezellige drukte"

Het mooie weer zorgt voor veel volk op Oost-Vlaamse plekken waar in openlucht gezwommen kan worden. De Ster in Sint-Niklaas is volzet, aan Vosselare Put in Deinze is er geen plaats meer om de auto te parkeren en aan ook aan de Gentse Blaarmeersen heerst een gezellige drukte. Incidenten zijn er nergens gemeld. 

Heel wat mensen zochten deze nationale feestdag verkoeling aan een zwembad of -vijver in openlucht in Oost-Vlaanderen. De 3.000 dagtickets voor het recreatiedomein De Ster waren uitverkocht,  enkel mensen met een abonnenment of een reservatie konden er nog in.  10 veiligheidsmensen en extra patrouilles waren er aanwezig om alles te controleren, maar er waren geen incidenten. 

Zonnen aan de Leie

Aan Vosselare Put was er op een bepaald moment geen plaats meer om de auto te parkeren. Ook daar liep het aardig vol. Na de middag waren er 400 bezoekers, er is maximaal plaats voor 500 mensen. Ook daar verliep alles rustig.  Volgens de bestuurders van Vosselare put was het de eerste keer dit seizoen dat er zoveel volk was. Enkele bezoekers hebben zeer bewust voor het domein gekozen, omdat ze daar rustig liggen en niet als sardienen naast elkaar liggen zoals aan de kust. 

We hebben ons goed ingesmeerd, we gaan niet verbranden!

Gentse Blaarmeersen niet volzet

Aan de Gentse Blaarmeersen was het gezellig druk, er waren nog plekjes vrij. Wie er was, kon genieten van een zonovergoten vrije dag. Er werd gevoetbald, kinderen speelden in het water. anderen kozen voor het zonnebad.De meeste bezoekers kwamen uit het Gentse en spreken over een gezellige familiesfeer. 

Radio 2

In Oost-Vlaanderen kan je op nog in openlucht zwemmen in vijvers in Berlare en Geraardsbergen. Of je kan naar de openluchtzwembaden in  Hamme, Wetteren of Wachtebeke. Ook daar waren er geen meldingen van problemen. 

kasto80

Meest gelezen