Radio 2

Slager uit Nazareth levert samen met andere ondernemers barbecue-ingrediënten aan inwoners rampgebied 

Een keurslager uit Nazareth is met kilo's vlees en groenten naar het rampgebied in Wallonië vertrokken. Slachtoffers kunnen zo zelf een barbecuemaaltijd bereiden. Het is een noodoplossing omdat er vaak nog geen gas of elektriciteit is. 

In het rampgebied in Wallonië is de nood aan vers eten zeer groot. Het Rode Kruis zal de komende maanden massaal voedsel bedelen in de overstroomde delen van Wallonië.  Slager Stijn Dessein uit Nazareth wil nu al zijn steentje bijdragen. Hij is na het zien van de beelden van de ramp snel in actie geschoten. Vorige weekend al ging hij er voor het eerst leveren. "De reacties waren toen zeer goed, iedereen was blij en we hebben vlees bij waar geen gas en elektriciteit voor nodig is. Ter plaatse worden barbecuestellen geplaatst en kunnen de slachtoffer toch zeker zijn van een warme maaltijd"

Iedereen moet eten, in nood of niet

Slager Stijn Dessein uit Nazareth

Beluister het volledige interview of lees eronder verder: 

"We vinden dat we iets kunnen doen voor de slachtoffers en dus doen we ook", aldus slager Dessein. " We zijn trouwens ook zelf een actie gestart naar de ondernemers in de buurt, met de vraag om mee te helpen en goederen te sturen. De oproep is enorm goed opgevolgd. Het is hartverwarmend."

Door de grote solidariteit kunnen we dit weekend al opnieuw leveren
Slager Stijn Dessein uit Nazareth

"Een restaurant heeft voor pastagerechten gezorgd en een vleesbedrijf zorgt voor 150 kilogram vlees, voor charcuterie en voor mosterd. We hebben in de slagerij ook een rekening geopend voor iedereen die wil helpen. We gaan de mensen in het rampgebeid zoveel mogelijk proberen te helpen" 

kasto80

Meest gelezen