Verbod om met bootjes te varen op Demer: "Het is té gevaarlijk"

De burgemeester van Diest Christophe De Graef heeft een burgemeestersbesluit uitgevaardigd dat bootjes op de Demer verbiedt. Nu het mooi weer is, gaan veel mensen met rubberen bootjes het water op. “Maar dat is levensgevaarlijk”, aldus de burgemeester. 

De afgelopen dagen, en ook vandaag nog, gingen mensen met rubberen bootjes de Demer op. Het water staat er nog altijd erg hoog en dat kan gevaarlijk zijn. Daarom is er nu een burgemeestersbesluit dat varen op de Demer verbiedt: “Door het enorme wateroppervlak heb je vaak geen zicht op waar je vaart”, zegt burgemeester Christophe De Graef (Open Diest). “Er is ook een sterke stroming, het water is diep, het is gevaarlijk. De bruggen zijn veel te laag omdat het water zo hoog staat. Brandweer en politie hebben duidelijk aangegeven dat er een verbod moest komen om nog te varen op de waterlopen.”

In tegenstelling tot wat velen denken, zijn de problemen nog niet voorbij
Christophe De Graef, burgemeester Diest

Wie toch vaart, riskeert een boete. “Ik begrijp, het is mooi weer en het moet zalig zijn om nu op het water te varen, maar het is echt niet aangewezen want het is heel gevaarlijk. We moeten de mensen tegen zichzelf beschermen”, aldus De Graef. Volgens de burgemeester is de problematiek van wateroverlast nog niet afgelopen. “Voor het weekend wordt plaatselijk onweer voorspeld en dat kan voor heel veel problemen zorgen. We kijken met een bang hart naar het weekend.”

 

Meest gelezen