Klimzaal Bleau

Vlaanderen geeft 40.000 euro aan Gentse klimzaal voor uitbreiding: "Eén van grootste zalen wordt nog groter"

De Gentse klimzaal Bleau aan de Blaarmeersen gaat uitbreiden met een extra klimruimte binnen én buiten. Ze krijgt er een Vlaamse subsidie van 40.000 euro voor. Aan het complex komt ook een loopcentrum. 

"De klimsport is internationaal enorm populair en ook in Gent merken we dat de interesse toeneemt", zegt Bert Geerinck van klimzaal Bleau. Hij is opgetogen dat één van de grootste klimzalen uit Europa nu een stukje groter wordt. "We krijgen 40.000 euro van Vlaanderen om onze bestaande zaal uit te bouwen met een bijbouw. Er komt ook extra kliminfrastructuur voor buiten, daar komt uitbreiding mét een afdak."

We willen alle doelgroepen bereiken: van een kind van 2 tot een oudere klimmer

Bert Geerinck, klimzaal Bleau

De extra kliminfrastructuur binnen én buiten zal vooral dienen voor 'bolderklimmen'. Dat betekent dat er geklommen wordt op relatief lage hoogte (tot 4 meter). "De klimmer is dan beschermd door grote valmatten en niet door lijnen", vertelt Geerinck. 

Meer dan 300 klimmers tegelijk

Bleau opende in 2014 en is één van de grootste klimzalen ter wereld. Er is meer dan 2.000 vierkante meter aan klimoppervlak. De zaal zal nu dus nog ietsje groter worden.  "Er kan tot 300 man tegelijk klimmen in onze zaal dat zal dus ook een stuk omhoog gaan", gaat Geerinck verder. "Op dit moment gebruiken we niet alle capaciteit, door corona", besluit hij. 

Huis voor de Loper

Aan de klimzaal komt ook een "Huis voor de Lopers". "Dat wordt een soort loopcentrum waar clubs terecht kunnen. Voor medische begeleiding en training."  De locatie aan de Gentse Blaarmeersen, waar een grote Finse piste ligt, is niet toevallig. Er passeren dagelijks honderden joggers. 

Meest gelezen