Waalse gezinnen uit getroffen gebied kunnen op vakantie in Middelkerke

In de Ardennen zijn ze nog steeds aan het schoonmaken na de overstromingen van vorige week. Om de getroffen gezinnen toch een vakantie te gunnen, willen enkele inwoners van Middelkerke de kinderen van die gezinnen in augustus op vakantie laten komen. Eric Vandewalle stelt daarvoor zijn appartement op de dijk ter beschikking. "Ik wil dat die kinderen ondanks de miserie toch nog wat vakantie hebben."

De schoonmaak na de overstromingen in de Ardennen en Limburg is nog volop bezig en zal wellicht nog een tijdje duren. Enkele inwoners van Middelkerke komen nu met het idee om de getroffen gezinnen toch een mooie vakantie aan te bieden in hun appartement of huis aan zee. 

Initiatiefnemer is Eric Vandewalle, hij heeft een groot hart: "Ik kan me voorstellen hoe erg het is voor kinderen van gezinnen die getroffen werden door de overstromingen. Ze zien hun ouders wenen, zweten en zwoegen. En daarom wil ik hen met open armen ontvangen zodat ze eens een weekje aan zee kunnen verpozen. Wij hebben een drieslaapkamerappartement op de zeedijk van Middelkerke. Met veel plezier stellen wij het appartement open voor een gezin uit Wallonië, zo kunnen zij toch nog een beetje van de vakantie genieten. De kinderen mogen ook alleen komen, dan zullen wij voor hen zorgen."

(Lees verder onder de foto)

Initiatiefnemer Eric Vandewalle
Radio 2

Ook tweedeverblijvers die niet aan zee zijn en hun appartement verhuren, zouden kunnen deelnemen aan het initiatief. "Ik heb al met anderen gesproken die zeker ook mensen willen ontvangen bij zich thuis", zegt Eric. Het gemeentebestuur van Middelkerke zit morgen samen om te bekijken of en hoe ze het initiatief kan ondersteunen.

Beluister hier het gesprek met Eric Vandewalle in Radio 2

Meest gelezen